söndag, april 26, 2009

Jante vaknar

Det bor en riktig liten jävulsjante i mig. Jag som stööör mig såååå på Jante. Men ibland vaknar han till där inne och då måste han ut för att strö mängder med självsäkra kommentarer till omgivningen.

För jag fattar inte varför alla i "Så ska det låta" måste sjunga heeeela långa sången trots att ordet de fick bara var ett "i".

Och (!) vandra fram till Peter Settman med dansanta steg så fort Putte plinkar på pianot? Även om ordet dom fick bara var ett "i"?

Kan dom liksom inte bara sitta kvar där bakom pianot och sjung en truddelutt så tävligen kan gå vidare sen???

Varenda en satsar järnet på det polishade blå glasgolvet. Endast Zelmerlöv lyckades. Och det lät han ingen undgå.

Brolle tar täten med guran och skrålar sånger från senaste plattan. De andra följer efter på så mycket för stort allvar att jag vill stänga av tv:n. Precis som skitprogrammet "Grillad" så är "Så ska det låta" numera endast underhållande för klubbmedlemmar. Klubben för inbördes beundran.

Vem hinner sjunga flest sånger? Hela långa sånger helst. Även om ordet dom fick bara var ett "i". Kvällens rockkung eller balladdrottning skall krönas.

"Så ska det låta" är inomhus-alternativet till "Allsång på skansen". Stackars Arja som tillslut (!)fick sjunga på Skansen... Månne om hon någonsin kommer att tacka livet i "Så ska det låta" framöver. Annars får det nog snart byta namn på programmet. Förslagsvis till "Artist i repris".

För det är inte skattefinansierad underhållning längre. Det är skattefinansierad reklam för melodifestival-loosers.

Heja för dom som kan underhålla mig, hellre än att famhäva sig. Lite mer som förr. Lite mer som från början. :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

ssdl och grillat är ju de enda som är värt att se på numera....där både bjuder folk på sig själva och har distans......säj ett till program där dom inblandade har den kombinationen...tänk att få skratta tillsammans med dom medverkande ...inte åt nån ..jo fast det gör man ju i grillat ...men med distans såklart ..och gu va bra folk är på att sjunga ...vilka artister det finns ..vao !!!!!
tingeling

minelli sa...

Precis!! Det enda vi ser på som sagt... men vad säger det?! :-)

Anonym sa...

ja, aum, just det.......whats happened ?......men hård konkurrens med it förståss...man blir ju bortskämd med ett sånt enormt utbud......vart leder valfrihet ?
ha en mysig valborg !