söndag, januari 15, 2012

1 januari 2012 Pooldag och shopping

Eftersom O inte har älskat att bada i havet precis så bestämde vi oss för att ligga vi poolen en dag. Det var ganska skönt faktiskt att inte få sand mellan tårna. Han har träffat en lekkompis som har något slags dataspel med sig. Så mesta tiden har killarna legat under en handduk och spelat. Men det har också blivit mycket badande och efterhand så lekte dom även ”på riktigt”, och sprang omkring i lekparken och poolområdet. Vad lekte dom? Spelet såklart! ;-/
Vi smidde planer. Det går gratis bussar från hotellet in till Hurghada flera gånger om dagen. Vi käkade sen lunch (som vi trodde skulle bli även middag) och tog en sådan ”shuttle bus” in till stan. Vi hamnade i nya delen av Hurghada där det fanns breda fina gator med små butiker där det såldes det vanliga utbudet av semetsershopping. Men det är (verkar) vara mindre ”skräp” och bra kvalitet. T-shirts, tunikor, halsdukar, souvenirer, väskor, kryddor m.m. Vi hamnade tillslut på ett shoppingcenter ”Grand Mall” med fasta priser. Och jäklar vad billigt det var! Helt sjukt. 18kr för en T-shirt som är av riktigt bra kvalitet, fina sjalar till nästan ingenting alls. Olle sa direkt att vi borde säga till expediterna att de skulle höja priserna. Och ja, det hade han ju rätt i…..
Tiden gick superfort i det stora köpcentret och vi fick skynda oss tillbaka till bussen som skulle ta oss hem. På väg tillbaka fick en parfymförsäljare syn på oss och ”kände igen oss” från hotellet, där han sa sig jobba all annan tid än just ikväll. Vi följde med in och han var riktigt bra på svenska, eller det var eg. Norska. Allt var så suspekt och han var ganska rolig. Berättade att han lärt känna en norsk familj på hotellet och sedan åkte till Norge för att jobba. Han räknade upp alla ställen och alla platser där han jobbat. Jobbat svart såklart. Så han blev hemskickad och fick inte komma tillbaka till Skandinavien på 99 år. Men han hade sin svenska flickväns visakort iaf, och visade det. Skumt. Vi köpte på oss varsin parfymolja och sedan fick vi springa till bussen som skulle gå på 2 minuter. Chauffören skrattade när vi kom med våra shoppingpåsar och andan i halsen. På bussen hem tappade O sin andra framtand som har varit superlös, och i natt har tandfen tydligen varit på hotellrummet och lagt lite pengar i pyramiden han fick igår.
Idag blir det stranden igen, eller poolen…. Nu frukost! 

Inga kommentarer: