torsdag, september 10, 2009

livet går vidare..

..med en svag bismak av jäst.
Ehhh... Dags att uppdatera kanske? Men det händer inget värt att skriva om. Och jag vill inte att det skall göra det heller tror jag. Vardagen har fallit ner som en bomb från himlen. Antingen en öken av 8-5 dagar med lätt spänningshuvudvärk och hungerhumör eller så är det pangbom av aktiviteter som krockar. Förra veckan inleddes lite lätt med både bokcirkel och födelsedag. Det är i princip omöjligt att trycka in sånt mellan storhandling och bonusbyte. Idag är vi för oss själva första gången på 7 dagar och lugnet har äntligen lagt sig.

Vi har haft dygnslånga diskusioner om mattider, som välkommet mynnat ut i någon slags överenskommelse som känns underbart bra. Löjligt men praktiskt med lappar som styr upp rutinerna. J lagar mat tisdag-onsdag och jag kockar måndag och torsdag. Helgerna får man hoppas är förskonade från komma-hem-från-jobbet-hunger-och-irritation. Perfekt att veta.

Men idag måste vi få till en annan rutinlapp också, som kommer att hindra oss från dessa evighetslånga städa-tvätta-plocka-undan-lördagsförmiddagarna. Efter fullständigt normala jämställdhetsgräl i vintras om vem som gjorde, respektive inte gjorde vad så rutades veckans alla dagar in i ett handla-tvätta och dammsuga schema. Funkade förträffligt. Hemmet har aldrig varit så skinande som då. Vi schvischade om varandra med dammtrasor och tvättmedel för att få sätta en kråka på rutnmatrisen. Härligt!? Nej visst inte, men väl så nördigt.

Fast för tillfället verkar det tyvärr som att vi kommit av oss och hamnar av överdrven slöhet i varsin soffhörna utan att ens orka tända några myslampor när mörkret kryper på. Skärpning Olsson.

Så innan jag sussar ikväll så ska det dammsugas på åtminstone en liten del av den 115 kvadratmeter stora hyresrätten. ;-)

Inga kommentarer: