onsdag, september 01, 2010

Dag 33 - Och det går faktiskt framåt...

...Om än man inte kan tro det.

Var är vi? Inne i september. En månad har huset varit i vår ägo, om en månad absolut senast MÅSTE vi flytta dit. Än är läget mer än en byggarbetsplats. Det går upp och det går ibland ner. Men som sagt, framåt går det. Farfar är ovärdelig och hjälper till mer än man kan önska! Tack! Själva är vi där varenda kväll fastän det emellanåt känns väl oeffektivt och man får spara på krutet till helgerna.

Jag har inte bloggat alls som "ni" märkt, och det är lite synd, efter en helg i kaosets tecken så tappades gnistan lite.. men nu, nu jäklar är vi tillbaka på banan och lägger golv och tak så det sprutar från häftpistoler och skruvdragare!

Golvet heter coffee och är köpt på Byggmax, halva lagret fick lyftas fram då vi hämtade hem 35 förpackningar a la 988kg parkett som lastades på släpet i dagarna två. Innertak från Coop så stora bitar som möjligt så det räntar på så effektivt som möjligt... Dock ASASASjobbigt att hålla i när det skall sättas upp.

Kakel, klinker och dekorationssten är beställt och plattsättaren börjar med badrummet i morgon! Nice!

Sovrumstapeterna har kommit till affären så det är bara att hämta ut.

Det är bara köksluckorna som är lite jobbigt just nu. Vel-Lisa vet eg. hur hon vill ha det men kan bara inte bestämma sig.... Som vanligt alltså. Här får ni lite bildbevis på att vi allt faktiskt är sant och vi inte alls har stuckit på långsemester med hela lånet!


Olles rum och gästrummet är färdigmålade. Vitt, vitt vitt!



När mörkret faller på målar vi fortfarande element... Mysigt värre! Och att en 5-åring är så noggrann och duktig kan man inte tro!



Tvättstugan får fin väv med vit färg på, innan golvet bilas upp och gjuts igen och täcks över med snyggaste vita våtrumsmattan, (med vita glittriga prickar på!)



Sen var det det där med golvet, golvfoam 15 rullar.....



Och en lång väntan på att halva lagret packas ur innan de hittar pallen med vårt golv någonstans långt in och upp i bråten



Sen lastas det på släpet och körs hem där vi får hjälp av snälla systeryster alias nya grannen med sambo för att bära in allt!



Att bara ha en enda lampa när höstmörkret faller är inte att rekommendera, särskilt inte om man är mörkrädd i ett stort nytt hus. Men coola effekter blir det av slipdamm i motljus.



Och nästan alla väggar som skall byggas är färdigbyggda! Bara det att taket blev ju förstört... Men kusinerna gav bästa födelsedagspresenten i form av arbetskraft en helkväll! Så det bådar gott för både väggar & tak!



En ny häftpistol som går på tryckluft! De ni! Hahaha!

1 kommentar:

mm sa...

32 GRATTIS TILL MINELLI !!!!*8 "LISA IS BEST. "
ja kul att se hur det rullar på .......HEJA FAFFA !!! DU ÄR NÄST BÄST ;* ) o tornedalshälsningar till alla andra lirare som är o hjälper till.......håller tummarna för att det blir bra i foten nu jocke !!!
kram till olle !

ps. kan ni inte staga upp taket med några lagom långa brädor typ undrar
fru rautio