torsdag, juli 16, 2009

GÜLTZAUDDEN


bild: © minelli

Nästan mitt i stan, 10 minuters promenad från Storgatan ligger Gültzaudden, ett litet lagomt grönområde med gräsmatta, skogsdungar och strandremsa med några grillplatser. En bra "snabbstrand" man kan svänga förbi om man vill koppla av lite med kvällstidningen och en glass. Det finns ett kafé med lättare måltider som är öppet soliga dagar. En bra lekpark underhåller barnen. Stranden är ganska långgrund, och tyvärr med en del stenar på botten, vattnet har nästan alltid en tendens att kännas kallt här. Konstigt?! Solbadarklientelet är en salig blandning, men många coolingar verkar hittar hit, kanske för det är så nära ner på stan efteråt.

Gültzaudden för 3 tummar upp för närheten till stan, mysfaktorn är hög med både gräsmatta och sandstrand, om än en ganska barrig sådan.

1 kommentar:

Anonym sa...

jo udden är ett bra o praktiskt solalternativ.. o span såklart.........men om det skulle råka vara trist väder och man inget har att göra så rekommenderar jag en tur till kalix , torneå ,kanske tomteland i rovaniemi som även har ett jättefint arktiskt museum..badhuset i kalix är nyrenoverat...bubbelpool,strandpool och jättehäftig simbassång i rostfritt stål !!!!!!testa själv för att uppleva känslan......klättervägg i bassängen .solaltan mot älven fik gym mm ,mm , torneå badhus är oxå ok....mysig dusch o bastuavdelning, fik olika pooler mm mmm ....visst finns det saker att uppleva här i lappland även om avstånden är långa men då hinner man ju umgås i bilen....sjunga hafrågesport .lyssna på musik eller hitta på olika lekar ...vem samlar ihop flest gröna bilar etc....
ha en skön sommar på er allihopa